Na vele omzwervingen over de zeven zeeën, is het Atlantis team sinds het begin van het jaar 2007 weer bij elkaar. Andreas Lackner, Arjen van der Veen en Jorne Langelaan hebben zich wederom gestort op het realiseren van een grote droom, de bouw van de schoenerbrik Tres Hombres. De “Tres Hombres”,  wordt een prototype om de markt mee open te breken.  “We staan aan de basis van een nieuwe cultuur en traditie, een nieuwe vloot!” zegt Kapitein Arjen van der Veen.

De “Tres Hombres” is met haar 32 meter over alles een klein schip. Het luikhoofd en ruim is groot genoeg voor het vervoeren van max 30 pallets, bovendien zal ze een totale laadcapaciteit 45  ton, 1 grote reguliere vrachtwagen hebben, bovendien is er aan boord ruimte voor 8 leerlingen. In vergelijking met een containerschip of moderne bulkcarrier is dit natuurlijk heel klein, maar zoals Andreas Lackner verduidelijkt: “Door het kleine vrachtruim zal het schip bijna nooit zonder lading zitten. Daar komt nog bij dat, omdat de benodigde investering binnen de perken blijft, het mogelijk wordt om eigen lading op speculatie in te kopen, wat een lucratieve handel kan zijn. Overigens is de klein-schaligheid voornamelijk een voordeel voor het bevoorraden van kleine gemeenschappen en het opereren in een niche markt zoals het vervoer van ecologische en fairtrade producten”.

Terug
Tres Hombres Holland Inovation jaarbeurs Utrecht
P liner Peking
Alan Velliers
Copyright by: Atlantis
Arjen, Jorne & Andreas
Ecoliner
The flying P Liner "Peking"
designed with Homestead
Atlantis ontwikkelt prototype zeilend vrachtschip: "De schoenerbrik Tres Hombres".
Naast “FairTrade” wordt “FairTransport” steeds belangrijker. De hang naar duurzaam ondernemen leeft als nooit tevoren. Jaarlijks komen er vele aspirant zeilvaart officieren van de Enkhuizer Zeevaartschool. De projecten voor ongeschoolde jongeren schreeuwen om stageplaatsen. Kortom dit is de tijd om de zeilende vrachtvaart nieuw leven in te blazen.
Het schip is composiet gebouwd (spanten van staal en de huid van hout) wordt een snelle zeiler met haar schoenerbrik tuigage. Het onderwaterschip heeft de vloeiende lijnen van een klassiek clipperschip. Het tuig is ontworpen aan de hand van de richtlijnen van de bekende zeilschip deskundige Middendorf.

Opvallend (of vanzelfsprekend) is dat er geen motor in het schip komt. Het wordt een volbloed zeilschip met een Yawlboat met een 25 pk binnenboord motor om te assisteren met manoeuvreren in de haven en in wind stiltes. De filosofie is hier: een motor benadeeld de zeileigenschappen en een tuig benadeelt de motoreigenschappen. Bovendien verlies je door het inbouwen van een motor alle voordelen welke je als zeilschip boven een motorschip hebt, een duidelijke keuze dus.

Het definitieve ontwerp van het schip en het ondernemingsplan van de Partenrederij “Tres Hombres” zijn in de zomer van 2007 gepresenteerd. Wilt u op de hoogte gehouden worden, meer informatie over de Stichting Atlantis Zeilende Handelsvaart, participeren in de "Tres Hombres", vracht laten vervoeren of deelnemen aan de ontwikkeling van de nieuwe zeilende handelsvaart dan kunt u het informatie formulier uitprinten en opsturen.
Atlantis
  Zeilende
    Handelsvaart
Naast "fairtrade" nu ook "fairtransport"

Duurzaam "van A naar B zonder CO2"

... de wind is gratis ...